Střípky z Bylinkové čajovny

Na březnové bylinkové čajovně jsme se od Heleny Vernerové zase dozvěděli spousty zajímavostí a informací, ochutnali výborný čaj a odnesli si i několik receptů. Zjistili jsme, že v březnu bychom měli věnovat svoji pozornost především žlučníku. Projevem oslabeného žlučníku může být nespavost či nadýmání, bolesti kloubů či hlavy. Měli bychom tak omezit tučná a smažená jídla a připravit si např. Jančův žlučníkový čaj dle následujícího receptu.

Jančův žlučníkový čaj

400 mg měsíčku lékařského (květ)
250 mg čekanky obecné (nať)
200 mg řepíku lékařského (nať)
100 mg jablečníku obecného (nať)
50 mg máty peprné (nať )

Pro přípravu šálku čaje zalijeme 1 lžičku namíchané bylinkové směsi 250 ml vroucí vody a necháme 10 minut louhovat. Čaj pijeme 2x denně.