Panang kari
Thajské vaření s Michalem
Šéfkuchař Michal Karban pro nás připravil další videonávod na skvělé thajské jídlo. Nebojte se vyzkoušet něco nového, ta chuť za to stojí! Panang kari je jedno z nejjednodušších thajských jídel, které si snadno zvládnete připravit i doma. Nepotřebujete mnoho surovin ani vás nečeká hodně kroků v postupu, navíc vám šéfkuchař vše ukáže. Máte tak dokonalou příležitost, že se vám povede uvařit úžasné a chutné thajské jídlo! Nejčastěji se panang kari dělá s kuřecím či kachním masem, ale místo masa můžete použít třeba jen zeleninu nebo tofu. Můžete si uvařit i pálivější variantu – červené kari – postup bude stejný, rozdíl je jen v použité pastě. Dobrou chuť! Gin hai a-roi!
Na 2 porce panang kari potřebujete:
250 g kuřecích prsou
2 stroužky česneku
rybí omáčku
100–150 g Panang či červené kari pasty
500 ml kokosového mléka
bazalku
cuketu
zelené fazolky
papriku
slunečnicový olej
cukr
sůl